2012-08-27

You Are Beautiful To Me - Chapter 26 Good and bad news...

                    
 
Previous
En av alla dörrarna i korridoren öppnades och ut kom en sköterska. 
- Är det du som är Tiana? frågade hon och Tiana nickade. Sjuksköterskan såg en aning ledsen ut vilket gjorde mig ännu mer orolig. Hur var det med Tiff? Hade hon klarat sig? var bara några av de frågor som susade runt i min hjärna. 


Tianas perspektiv 
 
- Wow, du och din syster är verkligen lika, sa sjuksköterskan. Men snälla! Här står vi och vill veta hur det är med Tiff och så börjar hon prata om helt andra saker, tänkte jag. Jag log smått och kollade ner i golvet. 
- Det är så att jag har både goda och dåliga nyheter, sa hon och jag kände att jag började bli riktigt orolig. Vad skulle det där betyda? Tårarna brände bakom ögonen men jag bet ihop och hoppades på att det inte skulle vara alltför dåliga nyheter. 
- Ska jag berätta eller vill du att jag berättar senare så du får lite tid att tänka? frågade sköterskan. 
- Berätta nu, sa jag.
- Okej, det är så här. De goda nyheterna är att vi har fått ut glasbiten ur hennes fot men just nu ligger hon i en sorts kåma och vi vet inte hur lång tid det tar innan hon vaknar.Kåma?! 
- Men hur? Kommer hon att vakna? Hur mår hon nu?, alla frågor flög ut ur munnen på mig. 
- Vi vet inte orsaken för kåman men hon kommer troligtvis att vakna inom det senaste dygnet. 
- Troligtvis?! skrek jag och nu kom tårarna. Laila lade armen om mig och jag lutade huvudet mot hennes axel. Tänk om läkarna hade fel och att hon aldrig skulle vakna? Tänk om hon dör? 
 
- Du kan gå in och titta till henne om du vill, hon är i den sortens kåma då hon kan höra allt runt om även fast hon är medvetslös, förklarade sköterskan. Jag torkade bort tårarna och tog ett djupt andetag. 
- Är det okej om jag går.. sa jag och kollade på killarna och Laila. 
- Det klart Tiana! Gå in och se hur Tiff mår så väntar jag här, sa Laila och jag log mot henne och killarna innan jag följde efter sköterskan in i ett av rummen. 
 
Lailas perspektiv
 
- Gud va skönt att de fick ut glasbiten, sa jag och pustade ut. 
- Ja, vi har alla varit oroliga, sa Liam och det gjorde mig så glad att de brydde sig. 
- Men vi kanske ska åka nu, det är nog bäst om vi låter Tiffany och Tiana vara ensama ett tag, sa Zayn och vi alla höll med. Killarna skulle precis gå när jag sa, 
- Jag följer er en bit och sen går jag tillbaka hit igen.
Jag hade ju trots allt lovat Tiana att jag skulle vänta tills hon kom tillbaka. Killarna nickade och vi gick mot hissen som skulle ta oss ner till utgången. Ingen sa något under hissturen men vi alla var väldigt trötta så det var nog inte så konstigt. Jag kollade på min mobil vad klockan var och den började närma sig tio. Det slog mig att jag kanske skulle ringa mina föräldrar och berätta vart jag var, men det fick vänta nu. Om de undrade vart jag var så kunde de ju bara ringa. 
 
Vi kom ut ur hissen och jag bestämde mig för att följa med ända fram till bilen. Tiana skulle nog stanna hos Tiff ett bra tag och jag ville inte störa. Vi kom fram till bilen och Louis som körde låste upp den stora range rovern. Niall öppnade en av dörrarna och satte sig i bilen men lät dörren stå öppen. 
- Laila, skulle jag kunna få prata med dig en snabbis bara? sa Harry när de andra killarna redan satt i bilen. 
- Självklart, sa jag och vi gick en bit bort från bilen. 
 
- Jag vet inte riktigt hur jag ska säga det här, sa han osäkert. 
- Äh, säg det bara, sa jag och log mot honom. 
- Jag känner mig orolig för Tiana, hon såg helt förstörd ut förut och det var så svårt att se henne ledsen. 
- Jag förstår vad du menar, sa jag. 
- Hon är verkligen en snäll person och jag vill att hon ska veta att jag finns här. Så... skulle du kunna ge henne mitt nummer och be henne ringa mig när hon är hemma och allt är bra med Tiff och så. 
- Det kanske låter skumt men jag finns här ifall hon behöver prata och jag skulle såklart vilja stanna men...
- Harry, jag förstår sa jag och log. 
- Vad bra, sa han och såg en aning lättad ut. 
- Jag ger ditt nummer till Tiana och du behöver inte vara orolig. Jag ser till så att vi kommer hem och att hon ringer dig, sa jag och han log. 
- Tack, sa han och gav mig en kram.Plötsligt tutade Louis med bilen och jag hoppade till. 
- Det är nog bäst att ni åker hem nu. Killarna börjar bli lite otåliga, sa jag och vi skrattade. 
- Ja, det är nog bäst, sa han och jag följde honom tillbaks till bilen. 
Jag vinkade åt dem och sedan hade de kört iväg. 
 
Tianas perspektiv 
 
Jag kom in i ett rum med vita väggar och i en säng brevid fönstret låg Tiff. Hon hade ett badage runt foten och en nål med dropp instucken i armvecket. Jag stängde dörren och gick fram till sängen där min syster låg med slutna ögon. Det fanns en pall vid sidan av sängen som jag satte mig på. Jag strök henne sakta över pannan. Varför skulle det här hända? Varför just Tiff, min tvillingsyster som jag skulle kunna offra allt för? Varför, varför, varför? Kunde det inte ha hänt mig istället? Tänkte jag medans jag studerade min syster. Plötsligt såg jag hur hon började röra på sig och hennes ögon öppnades sakta. Hon kisade med ögonen på grund av det starka ljuset i rummet och sedan satte hon sig försiktigt upp. En stor lättnad spred sig i hela kroppen.
- Tiff! pep jag och kramade henne försiktigt. 
- Vad hände egentligen? frågade hon förvånat när jag hade släppt taget om henne.
- Allt jag kommer ihåg är att vi kom in på sjukhuset och sen blev allt svart. Jag hörde röster men jag kunde inte säga något eller öppna ögonen, det var helt knäppt! 
- Du svimmade och sedan hamnade du i kåma, svarade jag. 
- Du anar inte hur oroliga vi har varit! 
- Vi? sa Tiff och kollade frågande på mig. 
- Jag, Laila och killarna, jag rodde till och med att du skulle dö! Det var hemskt, sa jag och kände att tårarna rann ner för min kind. 
- Gråt inte Tiana, allt är bra nu, sa hon och log. 
- Jag är bara så glad att du vaknade, sa jag och Tiff gav mig en till kram. 
- Har du  berättat för mamma och pappa? frågade hon sedan men jag skakade på huvudet. 
- Jag tror att de jobbar, de slutar vid tolv tror jag. 
 
Efter att vi hade pratat en stund kom en läkare in och kollade så att allt var bra med Tiff. Han sa också att hon skulle få åka hem dagen efter. Tiff som hatade sjukhus var inte så nöjd med det men det fanns inte så mycket vi kunde göra åt det. Jag hade bestämt mig för att åka hem med Laila och så skulle jag komma tillbaka dagen efter med mina föräldrar för att hämta Tiff. 
 
Senare den kvällen 
 
Jag låg i sängen och kunde inte sova. Vilket var ganska konstigt med tanke på allt som hade hänt idag. Mina tankar på Tiff och vad som hade hänt under dagen flög runt i huvudet. Jag hade också berättat alltihop för mamma och pappa som gensat hade blivit oroliga och ringt till sjukhuset för att prata med läkarna. Men nu när de visste vad som hade hänt och hur allt låg till så kunde vi alla gå och lägga oss. Jag kollade på klockan som satt på väggen framför sängen och suckade. Klockan var två på natten och jag borde sova nu, annars skulle jag se ut som en zombie nästa dag. Jag blundade och drog upp täcket till hakan men det gick inte att somna. En av de värsta sakerna som finns är att inte kunna sova när man vet att man måste gå upp tidigt nästa dag! Jag satte mig upp och gick till köket för att ta ett glas vatten. 
 
På vägen tillbaka från köket råkade jag snubbla på tröskeln och slog i stortån.
- Fan! sa jag tyst för mig själv för att inte väcka de andra. Sedan haltade jag vidare in till mitt rum. När jag väl låg nerbäddad i sängen igen gjorde jag ett nytt försök att somna men nu satte jag i mina hörlurar och lyssnade på lugn musik. Mina ögonlock blev tyngre och tyngre och tillslut lyckades jag somna. 
Kpitel 26! Förlåt för att uppdateringen suger men jag försöker verkligen. Men tack till alla sötisar som stannar kvar och läser novellen trots uppdateringen, NI ÄGER! Glöm inte att slänga in en kommentar också :) Ha det! 
 
- Nathalie 

2012-08-20

You Are Beautiful To Me - Chapter 25 Hospital

 
Previous
 
Det syntes på Laila att hon var väldigt skeptisk mot att gå den här vägen men det skulle ju gå snabbare så varför inte? Men jag var tvungen att hålla med om att stället såg väldigt skumt ut. Vi gick brevid varandra och tog upp hela gatan eftersom den var så smal. Jag kollade runt medans vi gick. Inga bilar kunde åka här och det satt brandstegar längs husväggarna. Här skulle man inte vilja vara när det är mörkt. Tack gode gud för att det inte var mörkt ute tänkte jag för mig själv. 
- Kolla! Där är den stora vägen, utbrast Tiff och började småspringa före oss. 
- Kom så skyndar vi oss bort från det här läskiga stället, sa Tiana och vi ökade takten. Plötsligt hördes ett skrik och Tiff som sprang framför oss föll ihop på makren. 

 
Tianas perspektiv
 
Jag och Lailas oroliga blickar mötte varandras och sedan rusade vi fram till Tiff som låg i fosterställning på marken. Mitt hjärta dunkade säkert i 180 och jag förstod inte vad som hade hänt.
- Min fot!, fick Tiff fram medans hon andades tungt och det hade bildats tårar i hennes ögon. 
Hon höll handen om sin bara fot och det hade bildats en pöl av blod under den. Hela hennes hand var blodig och det forsade blod ur foten. 
- Vi hjälper henne upp, sa jag. Tiff tog tag i våra händer och vi hjälpte henne upp så hon kunde stå på en fot och stödja sig på oss. 
- Är du okej? frågade jag och hon nickade. 
- Kom så går vi innan det blir mörkt, sa hon. 
 
- Shit, Tiff! Du har ju fått en glasskärva i foten, skrek Laila plötsligt.
- Du måste ha råkat trampa på de där, sa jag och pekade på några glasbitar från en trasig flaska. 
Tiff tittade försiktigt ner på sin fot och tittade snabbt bort. Hon hatade att se blod och i värsta fall kunde hon svimma om det blev för mycket. Hon kunde knappt vistas på ett sjukhus utan att må illa. Det hade alltid varit så. Så fort Tiff fick se ett öppet sår och blod så blev det för mycket helt enkelt. Våra förlädrar trodde att hennes rädsla skulle försvinna med åren men det hade den inte gjort ännu.
- Laila, ring efter hjälp! ropade jag och Laila tog upp sin mobil. Jag tog en titt på såret och glasbiden var ganska stor och hade trängt in en bra bit i foten. Jag skulle nog inte kunna att dra ut den själv så vi var tvugna att ta oss till närmsta sjukhus. Jag hjälpte Tiff att sätta sig ner och lutade henne mot en tegelvägg.
- Vad är nummret till era föräldrar? frågade Laila som stod redo att ringa med sin mobil. 
- De hinner inte komma hit och de vet inte vägen, ring någon annan som vet vart vi är, sa jag panikslaget. 
Jag rev bort en bit av min tröja och lindade den försiktigt runt Tiffanys fot. Hon kved till och blundade hårt. 
- Killarna kanske är kvar i parken, och om de är det så åker de förbi den här gatan på vägen hem, sa Laila. 
- Ska vi verkligen ringa dom? Tänk om vi stör? 
- Tiana! Din syster har fått en glasbit i foten! De är dem enda som kan hjälpa oss nu!
- Du har rätt, gör ett försök, sa jag och Laila gick en bit bort för att ringa. 
- Hur illa är det, snyftade Tiff. 
- Vill du titta? 
- Nej! skrek hon och tittade åt ett annat håll. Jag satte mig ner och höll om henne. 
- Det kommer bli bra Tiff, oroa dig inte, sa jag medans jag kramade henne och hon lutade sitt huvud mot min axel. 
 
Laila kom tillbaka och såg lite gladare ut. 
- De är på väg! sa hon och log svagt. 
- Är de! Men gud så bra! utbrast jag och en liten lättnad spred sig över mig. 
- Så vi får hålla koll på vägen så vi ser när deras bil kommer. För det är nog inte det lättaste att se oss är, sa Laila. 
- Hur känns det? frågade Laila Tiff. 
- Det gör ont och blodet vill inte sluta rinna, suckade Tiff. 
- Tiana, när killarna kommer så åker vi hem va? sa Tiff och kollade på mig. Jag skakade på huvudet. 
- Nej, aldrig att du åker hem med det där såret, vi måste till.. jag tvekade lite eftersom att jag inte visste hur hon skulle reagera. 
- Sjukhuset, avslutade jag meningen. Tiff spärrade upp ögonen och skakade på huvudet. 
- Nej, jag kommer aldrig sätta min fot på ett sjukhus! skrek hon. Laila kollade på oss och såg väldigt fundersam ut. 
- Hon blir illamående när hon är på sjukhus och hon är väldigt kännslig för blod, förklarade jag och Laila nickade. 
- Jag går bort till den stora vägen och håller utkik efter killarnas bil, sa hon sedan och gick iväg bort mot slutet av gatan där den större vägen låg. 
 
Lailas perspektiv 
 
- Nej! Jag går inte in dit! skrek Tiff och det kom tårar i hennes ögon. Hon vände sig om och försökte springa iväg men Zayn och Liam som gick bakom hann fånga henne. 
Efter att killarna hade hämtat upp oss och vi hade berättat vad som hade hänt så åkte vi direkt till sjukhuset. Killarna var riktigt hjälpsamma och Harry erbjöd sig till och med att bära Tiff till bilen, vilket var gulligt gjort tyckte jag. Alla fem var så snälla och Louis hade dragit ett av sina skämt för att lätta upp stämningen i bilen. Typsikt honom. 
 
Nu var vi på väg in till sjukhuset men direkt vid dörren hade Tiff gjort motstånd.
- Ni behöver inte stanna längre om ni inte vill. Vi klarar oss nu, sa Tiana till killarna.
- Nej, vi stannar och ser till så att ni kommer in och att Tiff får hjälp, sa Louis och de andra killarna höll med. Ett litet leende spred sig över mina läppar. 
- Tack, sa hon och log.
 
 
Det såg ut som att Tiff skulle försöka gå i väg vilken skund somhlest så jag gick fram till henne och lade handen på hennes axel.
- Tiff, du måste gå in dit. De är de enda som kan hjälpa dig och du kommer klara det, jag lovar. Sa jag och log. 
- Nej Laila jag klarar det inte, sa hon och fler tårar rann ner för hennes kinder. 
- Se dig omkring, alla vi är här och hjälper dig, sa jag och Tiff tittade på Louis, Niall, Zayn, Liam ,Harry och Tiana som stod brevid och log. 
- Du klarar det här Tiff, sa Liam. 
- Vi är här, fortsatte Tiana och Tiff nickade. 
- Så, ta några djupa andetag och sedan går vi in genom dörren, sa jag. Tiana och jag ställde oss på varsin sida om Tiff och sedan hjälpte vi henne in genom dörren till sjukhuset tätt följda av killarna. 
 
När vi kom in på sjukhuset gick Tiana fram till receptionen för att förklara vad som hade hänt. Jag stannade kvar så att Tiff kunde stödja sig på mig eftersom hon bara kunde gå på en fot.
Plötsligt kände jag hur hennes han gled ner från min axel och att hon föll bakåt. Allt gick så fort och i nästa sekund såg jag Tiff ligga medvetslös i Harrys armar. Tur att han hann fånga henne, tänkte jag. 
- Vad hände, ropade Tiana när hon kom springade emot oss. 
- Hon svimmade, svarade Harry. Jag kände på hennes puls och hon andades inte. 
- Tiana! Hon andas inte skrek jag och paniken spred sig. 
- Kan någon hjälpa oss, hon andas inte! skrek Liam så att alla hörde. Strax där efter kom några läkare och lyfte upp Tiff på en sjukhussäng och förde bort henne. En sköterska kom och berättade att allt skulle bli bra och visade oss sedan till ett väntrum. Väntrummet bestod endast av några stolar. Väggarna var vita som nästan allt annat och framför oss låg en lång korridor med massor av dörrar. Typiskt sjukhus, tänkte jag. Vi satte oss ner på varsin stol och alla var tysta. Tillslut bröt Tiana tystnaden. 
- Varför händer det här, allt gick så fort och jag vet knappt vad som har hänt, sa hon och begravde ansiktet i sina händer.
- Det är okej Tiana, allt kommer att bli bra. Hon har bara svimmat och de kommmer att få ut glasbiten ut hennes fot, sa jag lugnande. Harry som satt på andra sidan om Tiana strök henne över ryggen. Det kändes som att jag också skulle börja gråta men det kom inga tårar. Ännu. 
- Det kanske inte är en sån lämplig fråga men.. hur kunde hon svimma? sa Zayn försiktigt. Tiana bara fortsatte att gråta. 
- Tiffany är väldigt kännslig mot blod och hon blir illamåenede om hon är på ett sjukhus. Det var därför hon inte ville gå in här förut, sa jag och killarna nickade. 
- Vi skulle alrig ha tagit den där vägen, sa Tiana och tittade upp. Hennes mascara hade runnit och ögonen var röda. 
- Jag vet, förlåt sa jag och kramade om henne. Allt var mitt fel. 
- Varför säger du så? 
- För att om inte jag hade sagt att vi kunde ta en genväg så hade inte Tiff trampat i glaset och inget av det här hade hänt, sa jag och kände en klump i magen. 
- Men nej Laila! Säg inte så, det var inte ditt fel. Det var ju Tiff som gick utan skor ellerhur? 
- Ja, det var det men..
- Sluta! Det var inte ditt fel, okej? sa hon och jag nickade. Men det kändes fortfarande lite som mitt fel. 
 
Niall gäspade stort och alla såg ganska trötta ut. Jag menar killarna hade ju uppträtt på scenen för bara någon timme sedan så det var nog inte så konstigt att de var trötta. 
- Killar, ni ser trötta ut och ni behöver inte stanna längre, sa Tiana som at hon hade läst mina tankar. 
- Om det är okej så.. sa Niall. 
- Snälla, ni anar inte hur hjälpsamma ni har varit och jag förstår att ni är trötta. Så det är okej, åk hem ni, sa Tiana och killarna reste på sig. 
- Det ordnar sig, allt kommer bli bra sa Harry och kramade Tiana och sedan mig. 
- Hon klarar sig, sa Louis och kramade om oss. Niall, Zayn och Liam gav oss också varsin kram. 
- Tusen tack killar, allt ni har gjort för oss betyder verkligen mycket! Hur ska jag någonson kunna tacka er, sa Tiana. 
- Ingen orsak, vi ville alla hjälpa till så gott vi kunde. Vad har man annars vänner till? sa Niall och alla log. Jag kunde inte låta bli att le men jag visste inte riktigt varför jag bara log för att alla andra gjorde det. Plus att Niall Horan just hade kallat oss deras vänner. 
- Tack, ni är bäst. Sa Tiana och vi möttes i en gruppkram. 
 
En av alla dörrarna i korridoren öppnades och ut kom en sköterska. 
- Är det du som är Tiana? frågade hon och Tiana nickade. Sjuksköterskan såg en aning ledsen ut vilket gjorde mig ännu mer orolig. Hur var det med Tiff? Hade hon klarat sig? var bara några av de frågor som susade runt i min hjärna. 
 Halloj! Har suttit med det här kapitlet sedan jag kom hem från skolan. Första dagen i nian, tjoho! Det blev ett ganska långt kapitel och jag blev väldigt nöjd själv faktiskt så det känns bra :) Uppdateringen suger men jag gör allt jag kan för att ni ska få ett kapitel! Hoppas att alla har haft ett bra sommarlov också! Glöm nu inte att kommentera vad ni tycker! Ha det nice! 
 
- Nathalie 
 
 

2012-08-15

You Are Beautiful To Me - Chapter 24 The shortcut

Previous
- Där är du ju! Vart tog du vägen? frågade Tiff.
- Jag fick de här, sa jag och höll upp VIP halsbanden.
- Coolt, hur fick du dem? sa Laila.
- Jag har mina kontakter, sa jag och log.
- Äh, försök inte. Vem gav dig dem? sa Tiff.
- Okej då, jag fick dem av Harry, sa jag.
- Tänkte väl, sa Laila och vi skrattade.
 
Tiffanys perspekiv
 
Vi kom fram till scenen där det var smockat med folk. VIP området var allra längst fram och ett staket skillde det  från den övriga publiken. Vi visade våra VIP halsband för vakten och han släppte förbi oss Det var hur mycket folk somhelst som stod och trängdes längst fram vi scenen och jag antog att de flesta var one direction fans eftersom det hade tröjor med killarnas namn på o.s.v. Några blängde lite surt åt oss när vi kom, kanske för att de inte ville stå och trängas med ännu fler människor. Men det brydde jag mig inte om. Alla ville ju se så bra som möjligt, ellerhur? De som skulle hålla i det som hände på scenen kom fram och presenterade sig. De pratade om vilka artister som skulle uppträda och om själva festivalen i sig. Sedan var det dags för den första artisten att inta scenen och det var Ed Sheeran. Jag visste att Tiana tycket riktigt mycket om hans musik och när jag tittade på henne log hon stort. Han spelade en låt som hette The A Team och den var helt okej. Kanske inte riktigt min typ av musik men den var skön att lyssna på. 
- När är det killarnas tur? hörde jag Laila säga. 
- Vet inte, sa jag och skakade på huvudet. 
Plötsligt hördes en välbekant melodi i högtalarna och jag, Tiana och Laila mötte varandras blickar och log. 
 
Harry kom in på scenen tätt följt av Liam, Niall, Zayn och Louis. Alla fem såg sjukt snygga ut och det ända jag kunde se var dem.  Alla tjejer som stod runt oss började skrika och applådera så jag höll för ena örat för att det lät så mycket. 
- Hej allihopa, hur mår ni! ropade Harry i mikrofonen och alla skrek ännu högre. Sedan började Liam sjunga första versen. 
- Kom igen, sjung med om ni kan texten! ropade Liam när refrängen kom och alla sjöng för full hals. 
 
Tianas perspektiv 
 
Vi stod och hoppade och sjöng det högsta vi kunde och det var riktigt kul. Killarna sjöng underbart..eller nej de sjöng fantastiskt..nej vänta, de sjöng.. det gick inte att beskriva hur bra de var helt enkelt. Jag kände hur någon rörde min axel och såg ett det var Tiff som tog av sig sina skor. Jag kunde förstå henne för det såg verkligen inte bekvämt ut. Men jag gav henne ändå en ''vad var det jag sa'' blick för jag hade ju sagt åt henne att inte ta de skorna. Att hon aldrig kunde lyssna. Hon log tillbaka och sedan fortsatte hon hoppa med skorna i handen. 
 
Killarna hoppade också runt på scenen och jag förstod inte hur de kunde sjunga så bra utan att låta anfådda. De såg ut att ha så roligt tillsammans. Under Harrys solo stod han längst fram på scenen och tog tag i en tjej från publikens hand. Tjejen som var ett fan blev helt hysterisk och grät av lycka och det såg ut som att hon skulle svimma vilken sekund som helst. När låten var slut applåderade hela publiken och killarna log stort. Jag busvisslade som pappa hade lärt mig men det lät högre än vad jag hade förväntat mig. Jag fick killarnas uppmärksamhet och alla fem tittade åt mitt håll. Det var verkligen inte meningen att vissla så högt och jag var inte ens beredd på det själv. Jag log och gjorde tummen upp till dem och de log tillbaka. 
 
- När tänkte du berätta att du kunde busvissla? frågade Laila när vi var på väg hem från parken. 
- Dold talang, sa jag och vi skrattade. 
- Men seriöst hur lärde du dig det egentligen? sa Laila. 
- Pappa lärde mig, det är faktiskt inte så svårt som man tror. 
- Lär mig! sa Laila ivrigt.
- Okej, sätt ihop fingrarna så här, sa jag och visade. 
- Sedan typ viker du tungan och sätter fingrarna ovanpå, sa jag och Laila gjorde som jag förklarade. 
- Sen då? frågade Laila när hon hade fingrarna i munnen. 
- Nu blåser du, sa jag och hon blåste men det lät inget. Det ända som kom ut ur hennes mun var saliv och vi båda började gapskratta. 
- Det är ju visst svårt, sa Laila när vi hade skrattat ett bra tag. 
- Övning ger färdighet! 
- Då får jag väl träna, suckade Laila och jag log mot henne.
 
- Gå inte så fort! klagade Tiff som trippade fram barfota bakom oss. 
- Det var inte mitt fel att du tog de där skorna, sa jag. 
- Nej jag vet men det skulle underlätta om ni kunde gå lite långsamare, sa hon. 
- Laila är det långt kvar? frågade Tiff. 
- Det är en bit kvar, vi är nog hos er om tjugo minuter kanske, svarade hon. 
- Gud jag dör snart! Kan vi inte stanna så jag får vila min fötter?
- Nej det kan vi inte, då hinner det bli mörkt innan vi kommer hem, sa jag lite irriterat. 
- Vänta, om vi svänger in på den här gatan så går det nog snabbare, sa Laila och Tiff sken upp. Jag tittade in mot gatan där Laila hade pekat och den såg lite skum ut. Det var en smal gata och det stop soptunnor nästan överallt. Husen som låg på gatan såg slitna ut och de såg nästan ut som spökhus. Jag fick en konstig känsla av att det inte var så trevligt där. 
- Kom nu Tiana, ropade Tiff som redan var på väg till andra sidan för att gå in på den gatan. 
- Är ni säkra på att ni vill gå in där? Det ser ganska skumt ut, sa jag med osäker röst. 
- Äh det är ingen fara, det är bara en liten bit och sedan kommer vi ut på den stora vägen igen, sa Laila. 
- Kom igen, jag menar vad kan hända? sa Tiff. 
- Okej då, sa jag och följde motvilligt med.
 
Lailas perspektiv
 
Det syntes på Laila att hon var väldigt skeptisk mot att gå den här vägen men det skulle ju gå snabbare så varför inte? Men jag var tvungen att hålla med om att stället såg väldigt skumt ut. Vi gick brevid varandra och tog upp hela gatan eftersom den var så smal. Jag kollade runt medans vi gick. Inga bilar kunde åka här och det satt brandstegar längs husväggarna. Här skulle man inte vilja vara när det är mörkt. Tack gode gud för att det inte var mörkt ute tänkte jag för mig själv. 
- Kolla! Där är den stora vägen, utbrast Tiff och började småspringa före oss. 
- Kom så skyndar vi oss bort från det här läskiga stället, sa Tiana och vi ökade takten. Plötsligt hördes ett skrik och Tiff som sprang framför oss föll ihop på marken.
Dun dun duuun! Tänker avsluta kapitlet där så får ni se vad som har hänt i nästa kapitel.
FÖRLÅT för att updateringen har varit apdålig men nu är jag i alla fall hemma och kan börja skriva normalt igen. Hoppas ni gillade detta kapitel, blev ganska nöjd själv faktiskt. Men glöm inte att kommentera vad ni tycker! Ha det bra så länge :) 
 
- Nathalie
 

2012-08-01

You Are Beautiful To Me - Chapter 23 Spring festival

Previous
- Ta daa! sa Tiana och pekade på soffan. Där låg Tiff och sov precis som hon hade gjort kvällen innan. Vi brast ut i skratt. Om man kunde tävla i att sova så skulle hon helt klart ta hem första priset. - Hur kunde vi glömma henne? sa jag. - Vi måste ha varit väldigt trötta igår, sa Tiana och jag nickade. Vi väckte Tiff och berättade att vi skulle gå på one directions gig och hon blev överlycklig.

 
Tianas perspektiv
 
Jag stirrade på klockan i klassrummet och det kändes som att tiden gick i slowmotion. Om fem minuter skulle mattelektionen vara över och jag, Tiff och Laila kunde äntligen åka till parken där killarna skulle uppträda idag. Jag vände mig till Laila som satt brevid mig och tuggade på änden av sin penna. 
- Orkar inte mer, sa hon och stängde igen boken med en smäll. Våran mattelärare Mrs. Parks som satt vid sitt skrivbord kollade direkt på oss. Hon var verkligen som en hök och biland trodde jag nästan att hon hade ögon i nacken.
- Det må vara fem minuter kvar av lektionen men ingen plockar ihop förrän jag har sagt till, sa hon. Så typiskt lärare att säga en sådan sak tänkte jag. Laila öppnade sakta matteboken med en suck och jag skrattade lite åt henne.
- Så, då kan ni plocka ihop och gå för dagen. Glöm inte läxan till på onsdag och ha en fortsatt trevlig eftermiddag, sa Mrs. Parks och alla plockade ihop sina grejer och gick ut.
 
- Är du säker på att det här är rätt väg? frågade jag Laila medans vi gick på en gata jag inte kände igen.
- Ja, helt säker svarade hon och svängde in på en annan gata. Laila fick vara vägvisare eftersom hon hade bott i London hela sitt liv och kunde gatorna utantill. Plus att mitt lokalsinne inte var det bästa.
- Framme! sa Laila när vi stod utanför en stor park.
- Äntligen! Mina skor tar kål på mig, sa Tiff. Jag kollade på hennes vita pumps som inte såg allt för bekväma ut.
- Jag sa ju åt dig att inte ta de skorna. Tiana mumlade något jag inte hörde som svar och Laila bara skakade på huvudet. Över ingången till parken satt en stor banderoll där det stod att det var den årliga vårfestivalen idag. Det stod också vilka artister som skulle vara där, Ed Sheeran, Cher Lloyd, Olly Murse och One Direction. Coolt tänkte jag. Jag som alltid hade velat se Ed Sheeran live.
- Vi kanske ska gå in, sa Laila och drog med sig mig och Tiff in till parken.
 
Parken var verkligen stor och inte långt bort från ingången skymtade jag en scen.
- Det här är annat än vår lilla park, sa Tiff när hon också hade insett hur stort det var. Jag kollade bort mot scenen och det stod redan massor med folk där och väntade. Plötsligt ringde Lailas mobil men hon verkade inte ha märkt det själv.
- Laila,det ringer! Hon kollade på mig och sedan drog hon upp mobilen ur fickan. 
 
Lailas perspektiv
 
- Hallå? svarade jag.
- Hej, vart är ni? hörde jag Harrys röst säga.
- Vi kom precis in, så vi är vid ingången. Jag höll för ena örat för att höra vad han sa.
- Okej, gå mot scenen och sedan till baksidan av den sa han.
- Okej, men..
- Bra, måste lägga på nu. Hejdå, sa han och så bröts samtalet. Jag kollade förvånat på telefonen och Tiff och Tiana såg på mig med rynkade pannor. 
- Vem var det? frågade Tiff.
- Det var Harry, han sa att vi skulle gå till baksidan av scenen, sa jag och de såg fortfarande ut som frågetecken.
- Titta inte på mig, jag vet lika lite som ni, sa jag och vi började gå.
På vägen mot scenen gick vi förbi en kiosk där de sålde godis och annat snacks men det var lukten av sockervadd som stoppade mig.
- Åhh! Jag måste bara köpa sockervadd först, sa jag och Tiff och Tiana skrattade åt mig.
- Ska ni ha något? sa jag men de svarade nej så jag ställde mig i kön.
 
Efter några minuter hade jag fått mitt sockervadd och vi gick vidare. Jag tog en tugga av det spunna sockret och kände hur det smällte direkt på tungan. Tiff drog bort en bit och stoppade i munnen.
- Hey! sa jag och Tiff log mot mig.
- Förlåt men det såg så gott ut.
- Köp din egen mumlade jag och hon skrattade åt mig. Helt plötsligt snubblade Tiana och jag och Tiff skrattade åt henne. När hon vände sig om var hon illröd i ansiktet.
- Det var inte kul, muttrade hon.
- Ditt skosnöre har gått upp, sa jag och pekade på hennes röda converse.
- Kunde du inte ha sagt det lite tidigare, sa hon och böjde sig ner för att knyta det. Jag kollade mig omkring i parken för att se vart scenen låg.
- Laila!! skrek Tiana plötsligt.
- Vad? sa jag samtidigt som jag vände mig om.
- Det här, sa hon surt och pekade på sitt hår. Det var helt klibbigt och kladdigt av sockervadd. Jag måste ha råkat stöta till henne medans hon knöt skorna och så fick hon det i håret.
- Ooops förlåt, sa jag men det gick inte att hålla inne skrattet och snart stod vi allla tre och skrattade.
 
- Varför skulle vi gå hit egentligen? sa Tiana när vi stod utanför en dörr på baksidan av scenen.
- Ingen aning, ska jag ringa Harry igen? frågade jag och tog upp mobilen. Men längre än så hann jag inte förrän dörren öppnades och där stod ingen mindre än Harry.
- Hej! Kom in här, sa han och drog med oss in genom dörren. Vi kom in i en lång smal korridor med dörrar längs sidorna.
- Vart är vi på väg? frågade Tiff.
- Till de andra killarna, svarade Harry och öppnade en dörr där det satt en lapp som det stod One Direction på.
 
När vi kom in i rummet satt Zayn, Liam, Niall och Louis där och spelade något tv-spel.
- Hej! sa alla fyra glatt när de såg oss. 
- Vad gör vi här egentligen, borde inte vi stå vid scenen? frågade Tiana
- Jo men vi tänkte att vi kunde hänga här ett tag eftersom det inte börjar förns om en halvtimme, sa Harry och log. Tiana nickade och satte sig på armstödet till soffan.
- Åh! Sockervadd utbrast Niall när han såg vad jag höll i handen.
- Här, du kan få resten om du vill. Jag har ändå ont i magen, sa jag och gav den till honom. Han log stort och började äta. Jag skrattade lite åt honom.
- Vad har hänt med ditt hår? sa Louis till Tiana som satt och försökte få bort det klibbiga från håret.
- Det där, sa hon och pekade på sockervadden som Niall åt av. Jag kunde inte låta bli att flina lite åt henne.
- Du behöver inte ha sockervadd i håret, du är redan söt som socker, sa Harry och blinkade med ena ögat.
- Ha Ha, jättekul Harry sa Tiana sarkastiskt och slog till honom löst.
- Ooohh, svårfångad, sa Louis och alla skrattade. Tiana vart lite röd om kinderna men det var nog bara jag som märkte det.
 
- Vad spelar ni? frågade Tiff som satt och kollade på när Zayn och Louis spelade.
- Fifa, svarade Zayn som var helt koncentrerad på spelet.
- Ja, vi spelar i lag! sa Niall glatt.
- Okej, Laila och Zayn, Harry och Tiana, Liam och Tiff och sen du och jag Niall, sa Louis. Alla satte sig med sin partner och först körde jag och Zayn mot Harry och Tiana.
- Hur gör man? sa både jag och Tiana när vi fick varsinn kontroll.
- Man passar med den, styr med den här och tacklas med den, förklarade Zayn och pekade på knapparna. Jag och Tiana tittade på varandra och vi tänkte nog samma sak. Hur ska det här gå?   
- Shit, hur ska jag komma ihåg allt det här, sa jag och Zayn log mot mig.
- Gör så gott du kan, så hjälps vi åt sa han och jag nickade.
- Kör nu då, sa Louis och spelet sattes i gång.
Zayn hade bollen och passade den till mig. Men precis när jag skulle skjuta kom Harry och tacklade min gubbe och tog bollen. Harry passade Tiana som passade tillbaka och sedan gjorde Harry ettt mål.
- Ja! skrek han och gjorde en high-five med Tiana.
 
Det stog 1-1 och jag hade bollen.
- Skjut mot mål, Laila! ropade Zayn och jag gjorde som han sa och det blev mål och precs efter det tog matchen slut.
- Snyggt! ropade Zayn och log stort mot mig. Hans leende gick inte att motstå och jag kände hur jag stirrade på honom. Det gick liksom inte att titta bort.
- Neeej! sa Harry och slängde sig på golvet.
- Dålig förlorare, mimade Niall och pekade på Harry och alla skrattade.
Sedan var det Tiff och Liam mot Niall och Louis. Den matchen slutade med att Nialla och Louis vann med 3-0 för att Tiff inte fattade hur man gjorde och bara sprang runt på planen så Liam fick klara sig själv.
 
Tianas perspektiv
 
Efter att vi hade spelat tv-spel ett tag satt vi bara och snackade. Laila och Louis verkade komma jättebra överäns och fick hela tiden alla att börja skratta. Själv sa jag inte så mycket, jag lät de andra prata istället. Plötsligt öppnades dörren och killarnas liv vakt, Paul kom in.
- Det börjar om fem minuter så ni måste nog gå nu, och killar ni måste förbereda er, sa han och visade oss ut. Vi sa hejdå till killarna och precis när vi skulle gå ut kände jag en hand på min axel. När jag vände mig om stod Harry där med något i handen.
- Här, vi tänkte att eftersom ni känner oss så kunde ni få de här, sa han och hängde ett nyckelband runt min hals.
- Vad är det för något? frågade jag och han skrattade lite.
- VIP biljetter, så ni får stå längst fram, sa han och log.
- Men det behövde ni int...
- Jo, vi vill att ni ska ha dom, sa han innan jag han avsluta min mening.
- Tack, sa jag och log.
- Varsågod, men du måste gå nu, annars missar du allt sa han och gav mig Tiff och Lailas biljetter. Sedan gick jag ut till Laila och Tiff.
- Där är du ju! Vart tog du vägen? frågade Tiff.
- Jag fick de här, sa jag och höll upp VIP halsbanden.
- Coolt, hur fick du dem? sa Laila.
- Jag har mina kontakter, sa jag och log.
- Äh, försök inte. Vem gav dig dem? sa Tiff.
- Okej då, jag fick dem av Harry, sa jag.
- Tänkte väl, sa Laila och vi skrattade.
 Förlåt för sent kapitel men jag är somsagt bortrest och är här för att spendera tid med släkt och vänner. Så jag tar all tid jag kan för att kunna skriva. Hoppas ni gillar det i alla fall själv tycker jag detta kapitel blev lite segt men men. Ha det bra och snälla kommentera! :)
 
- Nathalie