2012-04-29

You Are Beautiful To Me - Chapter 3 How could you?

 
Previous
- Men har ni valt rum än? frågade hon.
- Ja det har vi, Tiana är på toa men hon verkade gilla rummet till höger, du vet det där med en lila fondvägg och jag är typ kär i det andra rummet!
- Så bra! Då kan ju du hämta dina lådor och börja packa upp sa mamma och gav mig en låda med mitt namn på.

 
Tiana's Perspektiv
Jag tvättade händerna och gick sedan ut från badrummet. När jag kom ut såg jag att dörren till ett av sovrummen var öppen, det var rummet som jag tyckte bäst om.
- Tiff? ropade jag samtidigt som jag styrde stegen mot rummet. Till min stora förvåning möttes jag av en glad Tiffany som höll på att öppna en flyttkartong som stod mitt på golvet i rummet.
- Hej! sa hon och log mot mig.
Jag förstod ingenting hade hon bara antagit att det var okej för mig att hon fick ta det bästa rummet, när det var hennes egen idé att vi först skulle kolla in rummen och sedan bestämma oss.
- Vad fan håller du på med? Vad det ända jag fick fram.
- Jag packar upp mina saker, vad ser det ut som? sa hon och fortsatte att riva loss tejpen från lådan.
- Men vi skulle ju bestämma tillsammans om villka rum vi skulle ta sa jag med irriterat.
- Ja, men du gillade ju det andra rummet så jag sa till mamma att du ville ha det och så tog jag det här.
- Va! Nej jag sa aldrig att jag ville ha det andra rummet och förrästen så vill jag också ha det här rummet, nästan skrek jag. Jag fattade inte hur Tiff kunde göra såhär.
- Jaha, men du kunde ju ha sagt det innan du gick på toa så hade det inte blivit såhär. Sa hon och ställde sig med armarna i kors.
- Försök inte skylla ifrån dig nu! Du sa till mamma att du ville ha det här rummet bara för att du visste att jag också ville ha det! Nu skrek jag, men jag kunde inte hjälpa det. När jag äntligen skulle få slippa att dela rum med Tiff så skulle jag inte få det rum jag ville bara för att hon hann före mig. Nej, hon skulle inte vinna så lätt.
Det hördes fotsteg och mamma och pappa kom in i rummet. De måste ha hört när jag skrek tänkte jag.
 
-
 
 
- Vad är det frågan om sa pappa.
-Tiff sa till mamma att jag ville ha det andra rummet så att hon skulle få det här sa jag och blängde surt på Tiff som fortfarande stod med armana i kors.
- Men ville du inte det då? frågade mamma.
- Nej jag tyckte bäst om det här rummet men eftersom Tiff visste det så tog hon det före mig bara för att jävlas.
- Det gjorde jag inte alls! Jag trodde på allvar att du ville ha det andra rummet sa Tiff.
- Det räcker nu! Hör ni inte hur det låter, ni beter er som småbarn sa pappa besviket.
- Tiffany det var fel av dig att ta rummet utan att ha pratat med Tiana först. Men eftersom vi har släpat inn alla kartonger här redan så får du behålla rummet fortastte han. Tiff lipade åt mig och fortsatte med det hon gjorde innan.
- Va! Det här är så orättvist! Det är alltid samma visa Tiff får alltid som hon vill och jag får nöja mig med det, jag är trött på det här! Jag hatar er! skrek jag och sprang ut ur rummet och smällde igen dörren efter mig. Jag var sur och irriterad och gick in rummet brevid, som hade blivit mitt tack vare Tiff. Jag satte mig i fönstret och kände hur tårarna kom. Det hade alltid varit såhär enda sedan vi var små så var det alltid Tiffany som fick som hon ville. Hur bar hon sig åt undrade jag. Jag kände mig som en femåring för att jag började gråta över en sådan liten sak men allt kändes hopplöst. Inte nog med att jag hade flyttat ifrån min bästa vän och min hemstad till ett helt nytt ställe där jag troligen skulle vara osynlig för alla och ingen skulle märka mig, och det ända bra med flytten var att få slippa dela rum med min dryga tvillingsyster och så skulle jag inte ens få chansen att välja rum. Jag hatade mitt liv. Det knackade på dörren.
- Tiana? hörde jag mamma säga utanför.
- Gå! Jag vill vara ifred skrek jag så det ekade i det omöblerade rummet.
Sedan hörde jag hur mamma gick och jag lutade mig mot fönstret.
 
-
 
Jag satt där ett bra tag och bara tänkte, efter en stund såg jag en park där det var några killar som spelade fotboll. Det var fem stycken och de såg ut att ha riktigt kul. En blond kille gjorde mål på killen med brunt lockigt hår som stod i målet som de hade gjort genom att placera ut två skor brevid varandra. Den blonda killen drog av sig tröjan och gjorde en seger gest och sedan kom de andra killarna och slände sig på honnom. De låg i en stor hög och brottades med varandra, jag log lite för mig själv. Det syntes på lång väg att de var bästa vänner. Jag kunde inget annat än beundra dem, de såg så lyckliga ut. Jag började fundera på hur det var att ha mer än en vän. Plötsligt slog det mig att jag skulle vara helt ensam nu när jag inte hade Alexis. Jag granskade killarna igen, de hade slutat brottas med varandra och satt nu på en bänk och vilade. Nu kunde man se deras ansikten tydligt och allla fem var riktigt snygga. De reste på sig och gick mot utgången till parken, jag följde dem med blicken och såg att de gick in i en port till ett likadant våningshus som vårat fast deras låg på andra sidan av parken. Det kanske inte var så dumt att flytta ändå, det är ju inte fel att ha fem snygga killar som bor i närheten tänkte jag och skrattade. Som om dem skulle bry sig om mig jag som såg ut som en potatis. Dröm vidare Tiana intalde jag mig själv. Jag gick och ställde mig framför väggen med den stora spegeln. Fan vad ful tänkte jag och nu skulle jag få dras med att se mig själv i den här enorma spegeln varje gång jag gick förbi, bara för att min syster hade varit så dryg. Varför var Tiff tvungen att göra allt ännu värre.

Kapitel tre! Woopidoo :) Kanske kommer kapitel fyra upp ikväll men vi får se!
- Nathalie

2012-04-28

You Are Beautiful To Me - Chapter 2 Missunderstanding



Previous
Mamma vred om nyckeln i låset och öppnade dörren. Tiff var den första som rusade in i lägenheten och kollade sig ivrigt omkring, medans jag bara tog det lugnt och kikade runt i lägenheten. Den var verkligen fin. hallenvar stor och rymmlig, köket var modernt och vardagsrummet band ihop hela lägenheten. Det fanns två badrum och tre sovrum, ett till mamma och pappa och varsitt till mig och Tiff. Det ända bra med skälet med att flytta var att jag skulle slippa dela rum med Tiff efter alla dessa år.
 
- Är det inte fint? Frågade Mamma stolt.
- Jo det är asfint! Svarade Tiff och gav henne en lätt kram som tack för att hon hade hittat lägenheten.
- Vad tycker du då Tiana? sa mamma och tittade på mig.
- Jodå, det är riktigt fint sa jag och lutade mig mot väggen.
- Men ni har ju inte sett sovrummen än! Ni fär välja själva vilket ni vill ha. Sa pappa som kom ut från köket. Jag och Tiff mötte varandras blickar och rätt var det var så rusade vi båda bort mot korridoren när det fanns två dörrar brevid varandra.
- Okej, vi tar ett rum i taget och sedan får vi välja varsitt, sa Tiff. Det lät som en bra idé tyckte jag och nickade ivrigt.
- Vi börjar med det här rummet. Sa jag och tog tag i dörrhandtaget på den vänstra dörren. Tiff satte handen ovanpå min och vi öppnade dörren tillsammans.
 
Det var ett stort rum med snedtak på ena sidan. Väggarna var vita och det var som en liten trappa upp till en avsats där det förmodligen var tänkt att det skulle stå en säng. Fönstrena var stora och tog upp en stor del av väggen och det var utsikt mot gatan. Jag gick fram till fönstret och tittade ut. Vi bodde ganska centralt, folk var ute även om det regnade och gatorna var fyllda av folk med paraplyn. Det här rummet var perfekt tänkte jag men så kom jag på att vi inte hade sätt det andra rummet än och att jag hade en tvillingsyster som jag var tvungen att förhandla med.
- Tiana, det här rummet är skitfint ju sa Tiff. Jag vände mig om och såg att hon tyckte om det minst lika mycket som jag gjorde.
- Jag vet sa jag och gick bort och satte mig brevid henne på den lilla avsatsen.
Vi bara satt där ett tag och kollade oss omkring tillslut bröt Tiff tystnaden och sa
- Nej, vi kan inte sitta här och uggla hela dagen. Vi har ju ett till rum att kolla in och så reste hon sig upp. Jag skrattade åt det hon hade sagt och ställde mig upp och följde efter henne ut genom dörren.
 
Vi gick in i rummet brevid. Det var ungefär lika stort som det första och det hade också snedtak. Väggarna var vita förutom en vägg som var ljuslila. Det här rummet hade också stora fönster ut mot gatan men det var ett sådant fönster som man kunde sitta i så det var som en slags bänk mellan.Ena väggen var också täckt av en stor spegel. Usch vad jag hatade att se mig själv i spegeln, jag såg ut som ett miffo med värsta breda höfter. Varför kunde jag inte ha lika snygg kropp som Tiff. Visst mitt ansikte var det väl inget fel på men jag kände mig inte snygg med min kropp. Tiff och jag gick runt och granskade rummet ett bra tag. Själv tykckte jag att det andra rummet var finare men jag hade en orolig kännsla av att Tiff också tyckte det.
 
Tiffany's perspektiv
Jag vände mig mot Tiana och hon såg fundersam ut. Det första rummet var snyggast tyckte jag och Tiana verkade ju gilla det här. Vilket var bra eftersom att då skulle det inte blir några konflikter.
- Jag går bara på toa sa Tiana och gick ut ur rummet. Jag nickade och följde med ut. När jag kom till vardagsrummet var det fullt med flyttkartonger överallt.
- Så har ni bestämt er än? Hörde jag mamma säga. Jag hoppade till
- Gud vad du skräms, jag såg dig inte bland alla kartonger.
- Oj förlåt sa mamma och skrattade lite åt min reaktion.
- Men har ni valt rum än? frågade hon.
- Ja det har vi, Tiana är på toa men hon verkade gilla rummet till höger, du vet det där med en lila fondvägg och jag är typ kär i det andra rummet!
- Så bra! Då kan ju du hämta dina lådor och börja packa upp sa mamma och gav mig en låda med mitt namn på.

Ooops! Vad hände nu? Ett litet missförstånd. Blev inte helt nöjd med det här kapitlet men men. Hoppas det duger :)
- Nathalie

2012-04-28

You Are Beautiful To Me - Chapter 1 A new home

 
Tiana's perspektiv
 
Jag satt och kollade ut genom bilfönstret. Regndropparna föll skata ner mot marken på andra sidan och allting var grått och trist. När jag vände blicken mot Tiff såg jag att hon satt och sov lutad mot fömstret på andra sidan av baksätet. Mamma som satt i sätet framför mig hade också somnat. Typiskt Mamma och Tiff att somna efter att bara ha åkt i cirka 30 minuter. Men så var det ju Tiff som var mest lik mamma och jag hade väl fått mit humör och betéende från pappa. Jag tittade ner på mina lår som såg ut som två stora fettklumpar och sedan kollade jag på Tiffany's pinnsmala ben som såg så nätta och snygga ut. Med en suck lutade jag mig fram så attt jag hängde på mammas säte och kikade fram mellan de två framsätena i bilen.
 
-
 
 
- Hur långt är det till London? frågade jag pappa som hade blicken fäst på vägen.
- Härifrån är det ungefär 32 mil, alltså tre timmars resa. Svarade han fortfrande med ögonen på vägen.
Jag nickade och satte mig tillrätta i mitt säte igen, bara två och en halv timme kvar tänkte jag. Sedan skulle vi vara framme i vårat nya hus och börja vårat nya liv i London. Varför! Varför var pappa tvungen att få ett nytt jobb? Han kunde väl lika gärna joba på flygplatsen i Manchester, tänkte jag. Men när jag hade använt det som argument till att inte flytta hade mamma och pappa bara sagt att det hade något med staten at göra och bla bla bla sedan hade jag slutat lyssna. Bara för att pappa hade fått ett jobb i London var jag nu på väg bort från min hemstad och min ända bästavän, Alexis. Visst vi skulle hålla kontaket via skype och allt sådant men hon var min ända vän och om det var något jag hatade så var det att träffa nytt folk och skaffa vänner.  Alexis var liksom en sådan persom jag kunde vara migsjälv med, jag visste allt om henne och hon visste alllt om mig och nu skulle vi kanske bara se varnadra på en datorskärm. Ärligt talat så var jag nervös övet att flytta till London och börja i en ny skola och allt det där. Jag väktes ur mina tankar av att Tiff hade bytt sovställning och istället lutade hon huvudet mot min axel. Jag studerade min syster där hon satt, jag funderade över om hon var lika nervös som jag men varför skulle hon vara det hon som hade det så lätt för att blit omtyckt och för att skaffa vänner. Jag gäspade och tog upp mina hörlurar ur jackfickan och satte på Give Me Love med Ed Sheeran, musiken strömmade ut ur hörlurarna och jag lutade huvudet mot fönstret. Efter några minuter kände jag hur mina ögonlock blev tyngre och tillslut somnade jag.
 
-
 
Jag vaknade av att Tiffany satt och hoppade upp och ner i sätet, hon hade världens största léende på läpparna och det såg ut som att hon skulle spricka av glädje. Själv var jag sur dels för at hon hade väckt mig och för att hon antagligen var glad för att vi var framme i London. Ååhh jag ville verkligen inte flytta!
- Kan du sluta med det där?
- Med vad? Undrade Tiff och höjde ett ögonbryn.
- Du sitter och hoppar som en galning, vad är det som är så spännande? Sa jag och satte mig upp ordentligt. Det var då jag insåg varför Tiff var så exalterad. Vi körde på en bro och had just passerat Big Ben, under oss var floden Themsen och till vänster såg jag London Eye, ett sjukt stort pariserhjul. Jag hade alltid velat åka det någon gång för jag älskade att gå på tivoli och att åka karuseller och bergochdalbanor var verkligen det bästa jag visste.
 
-
 
Mamma vred om nyckeln i låset och öppnade dörren. Tiff var den första som rusade in i lägenheten och kollade sig ivrigt omkring, medans jag bara tog det lugnt och kikade runt i lägenheten. Den var verkligen fin. hallen var stor och rymmlig, köket var modernt och vardagsrummet band ihop hela lägenheten. Det fanns två badrum och tre sovrum, ett till mamma och pappa och varsitt till mig och Tiff. Det ända bra skälet med att flytta var att jag skulle slippa dela rum med Tiff efter alla dessa år.

Första kapitlet! Woohoo! Kanske inte det bästa men jag är somsagt nybörjare :) Hoppas det är läsvärt i alla fall!
- Nathalie
 

2012-04-27
Novell: Allmänt

Information

Hej! Jag tänkte börja med att ge er lite info om huvudpersonen o.s.v så blir det kanske lite lättare att förstå :)
Den här novellen handlar om Tiana Clains som är 17 år gammal. Hon bor i ett litet samhälle utanför Manchester i England men blir tvungen att flytta till London med sin familj när hennes pappa får ett nytt jobb. Hennes mamma jobbar som läkarkirurg och hennes pappa jobbar som vakt på en flygplats, de båda har ganska stressiga jobb och det gör att de inte är hemma så ofta.Tiana har också en tvillingsyster som heter Tiffany. Tiffany och Tiana är enäggstvillingar men de är helt olika som personer och det ända som är identiskt är deras ansiktsdrag. Tiana har ett ganska dåligt självförtoende och är inte alls nöjd med hur hon ser ut och har enstaka vänner. Men Tiffany är helt tvärtemot. Hon är självsäker och tycker att hon är ursnygg som hon är och har massor av vänner.
Så hoppas det hjälpte er lite i alla fall :) Det första kapitlet kommer upp inom kort!
/Nathalie

2012-04-27
Novell: Allmänt

Välkommen till min nya blogg!